A journey to remember

My France Trip Itinerary (Wanted: Travelmate!)

Posted on: March 29, 2017

Awalnya, gue pengen pergi ke Prancis akhir bulan November sampai dengan awal bulan Desember (2 weeks trip). Ceritanya kan, sekalian ulang tahun di sana, hehehehe. Pertimbangan lainnya, periode ini termasuk ideal untuk bisa cuti dan cuacanya juga masih acceptable buat gue yang enggak suka sama summer heat (kalo kepanasan, muka gue jadi oily dan kelihatan kurang bagus saat difoto, hehehehe) tapi enggak sanggup juga handle temperatur di bawah 3 derajat celcius (hidung berair, muka pucat, tangan serasa kebas… ndeso banget deh pokoknya :p ).

Tapi ternyata… boat tour di Gorge du Verdon (canyon river yang keren banget itu!) hanya buka di summer season saja. Belum lagi lavender dan bunga matahari di daerah Provence yang juga hanya mekar si musim panas saja… Jadilah gue kepikiran untuk reschedule tiket pesawat gue dari November ke akhir Juni (berangkat di hari ke dua Lebaran). Jika harga reschedule tiket gue ini masih masuk akal, maka berikut ini itinerary gue!

June 27, landed on Paris and go straight to Aix en Provence

Istirahat sebentar, mandi + dandan, lalu jam 2 siang langsung ikut group tour ke ladang lavender dan bunga matahari!

 June 28, visit Verdon Gorge!

Verdon Gorge ini salah satu places to visit before I die, ini pula sebabnya gue relakan bayar extra money hanya untuk ganti tanggal tiket… Gue pengen banget naik boat  (yang biasanya warna putih itu) menyusuri canyon-nya! Selain mengunjungi Verdon canyon, itinerary-nya juga termasuk Lake of Sainte-Croix, Moustiers-Ste-Marie, Manosque, dan sekalian mampir ke pabriknya L’occitane (gue suka banget sama produknya, dan katanya mereka jual di sana dengan harga lebih murah!).

June 29, Camargue

Awalnya tidak terpikir untuk datang ke sini, tapi secara sudah jauh-jauh ke Provence, jadi sekalian saja! Main destination? Lihat burung flamingo di bird park-nya!

June 30, explore Luberon Village

Katanya sih, Luberon Village ini salah satu desa yang paling cantik di Prancis. Check the pictures below!

July 1, go back to Paris and visit Versailles

Agenda di hari ini gue bikin agak santai… hanya Versailles Palace dan sekitarnya saja, secara istana ini sebetulnya sudah lumayan besar, apalagi jika mau keliling tamannya juga. Oh ya, rencananya gue mau sewa sepeda untuk berkeliling di sini!

July 2, explore Colmar & Eguisheim

Agenda di hari ini lebih ke jalan-jalan santai, foto-foto, dan naik boat di Little Venice-nya. Kenapa gue kepingin datang ke sini? Check the pictures below!

Note: Eguisheim itu desa yang menginspirasi desanya Belle di Beauty and the Beast lho.

July 3, Loire Valley

Bertema castle trip, di hari ini gue akan berkunjung ke Loire Valley yang dalam bayangan gue, rasanya akan seperti melangkah ke dalam cerita dongeng! Chambord; salah satu castle di wilayah ini dulunya merupakan bangunan yang menginspirasi kastilnya Beauty and the Beast! Castle yang ingin gue kunjungi di antaranya Chambord, Chenonceau, dan Amboise.

April 4, Disneyland! 

Di Paris ini, ada dua Disney parks yang berbeda: Disneyland Park dan Walt Disney Studios Park. Awalnya kepingin datang ke dua parks sekaligus, tapi setelah lihat-lihat isi attractions-nya, gue lebih pilih untuk hanya datang ke Disneyland Park-nya saja. I always love Disneyland and I’m sure I’m going to love this one too!

July 5, Eiffel (finally!) & Louvre

Di hari ini, gue punya agenda pribadi buat hire professional photographer selama 4 jam. Backdrop-nya apa lagi kalau bukan Eiffel tower! Gue udah punya beberapa photo spot yang gue mau dan rencananya, fotografer ini akan gue bawa naik cruise-nya (kalau perlu sekalian naik sampai ke atas Eiffel Tower-nya juga), supaya hasil fotonya jadi variatif, hehehehe.

Setelah photo session, gue akan beranjak ke Louvre. Gue bukan tipe orang yang senang buru-buru saat berkunjung ke museum. I will take my time, as long as I like. Itu sebabnya, agenda gue di hari ini cukup hanya 2 tempat saja.

July 6, Notre-Dame dan Montmartre 

Dua tempat ini kayaknya termasuk must visit saat di Paris. I’ll give it a try!

Malam harinya, gue mau nonton setidaknya satu cabaret show di Paris, tapi masih ragu-ragu mau nonton yang mana. Tadinya mau nonton Moulin Rouge, tapi kok pake ada penari topless segala ya? Udah terlalu touristy juga cabaret show yang satu itu. Ada rekomendasi? Let me know!

July 7-8, no idea (just yet!)

Seriously, I still have no idea what to do for these two days 😀 Please leave comments if you have any suggestion!

July 9, shopping day!

Hari terakhir di Paris akan gue mulai dari Champs-Élysées untuk acara belanja plus foto-foto sebentar di depan Arc de Triomphe. And yes, of course I’m going to visit Louis Vuitton store! Ini juga kan salah satu things to do before I die 😀 Agak shallow sih emang, hehehehe. Udah lama naksir hatbox-nya LV, semoga jadi kebeli! Selain itu, gue juga mau hunting toko parfum yang ada di novel/film Me Before You itu lho, hehehehe.

Di hari ini, gue berencana pulang ke hotel agak lebih awal untuk packing dan juga untuk tidur lebih cepat supaya tidak ketinggalan pesawat besok paginya.

P.s.: Tergoda lihat foto-foto yang gue posting di atas? Ikut yuk! Gue masih cari teman jalan nih, hehehehe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

My Blog Counter

  • 962,968 visits since May 2011

My Blog Categories

My Blog Archives

Click the pictures below to visit my Instagram...

I used to read a quote written by my former lecture saying that even a bad decision would always be much better than no decision at all. It reminded me of the decisions I put on hold and I asked myself, “What prevents me from making all those decisions?” I could instantly listed down many personal reasons that didn’t even sound good to myself. So there I made a couple of decisions; the good ones and the bad ones, and apparently it was so true: even bad decision was still better than no decision at all. First of all, it helped me to move on. I no longer waited for this and that; I made decisions and I started to make the actions. It also gave me a peace of mind knowing that I owed nothing to anyone, not even to myself. And most importantly, all those decisions made me learn, notably the bad ones. It’s not that I intentionally made a bad one, but well, how did I know my decision was bad until I gave it a try? Ever since the day I decided to stop putting my decisions on hold, my life felt a lot lighter and I have never been more proud of myself. Other people might not be happy with my decisions, but I only do what I’ve got to do and they can’t blame me for having courage to do the things they’re not willing to do. If it holds me back and nobody wants to make the call, then let me do the honor. It’s actually that simple, and again, it sets me free.
My biggest career goal is always running my own business. I have been an entrepreneur even since I was a seven years old. I was never hesitate everytime I saw an opportunity to earn some cash to buy toys and comic books. Graduating from college and starting my first corporate job has stopped me from doing my own business. I was too busy to do something else beside my main job. I tried to run a small jewelry business but then I got bored. I came to learn that if I want to start a business, I have to do something bigger. But of course, a bigger scale own business will also require a bigger effort! The comfort of corporate job made me decide to postpone starting a new business until at some point, it was no longer comforting to me. I still remember one night I went home feeling extremely upset with my boss and I just told myself, “I can’t do this forever. I can do much better than working for a jerk.” Right at that moment, I decided to start my biggest dream: starting my own business. Not so long after that, @thelenstory was born.
There is this one little secret about @thelenstory. There was one particular guy who made me fall deeper with photography. He was so talented he could make an old dirty lamp look beautifully glow in his pictures. I still remember that day on a boat, he took pictures of me and he smiled behind his lens. That kind of smile that made me feel the prettiest girl on earth. I didn’t know why but I just loved seeing this guy holding his camera. I even still loved it when he took pictures of me with his grumpy face! At the end of the day, The Lens Story is way more than just a girl who fell in love. The ups and downs, and all lifetime savings that I’ve spent have been the greatest leap of faith I’ve ever taken in my entire life. That one guy from my past was just a starting point. He was my inspiration, he made me believe that there were many hidden talents like him out there and I would be more than happy to help them start their professional career in photography. That was the very beginning story on how my start-up was born, and to me, that will always be one of my favorite stories to tell.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

About Me

What my blog is all about? It's all about my life; my very own fairy tale, that I would love to share. This is my story, my ups and downs, it's a journey to remember.

Advertisements
%d bloggers like this: