A journey to remember

You Jump, I Jump

Posted on: January 16, 2016

Masih ingat adegan di film Titanic di mana Rose bilang begini ke Jack, “You jump, I jump, Jack!” Satu adegan yang meninggalkan kesan mendalam buat gue… Kemudian hari ini, gue ngobrol-ngobrol sama salah satu teman cowok soal alasan kenapa perasaan gue sering banget berubah-ubah dengan sendirinya.

Gue bilang, “Gue suka galau sendiri karena cowok-cowok itu juga enggak jelas apa maunya. Padahal gue sih simple aja, you jump, I jump!”

Teman gue itu malah bilang begini, “Emang susah sih, itu… Cewek gue sendiri aja masih pake safety belt.”

See? It’s not only me!

Cewek pada umumnya itu cenderung ingin mencari rasa aman. Kita cenderung enggak berani menjadikan perasaan kita sendiri sebagai taruhan. Malah kan kalo kata orang tua jaman dulu, perempuan itu lebih baik dicintai daripada mencintai. Konsep jaman dulu yang agak salah juga sebenarnya, tapi intinya, perempuan dari jaman dulu sampai jaman sekarang itu cenderung sama-sama saja: mereka perlu diyakinkan, itu saja!

Makanya kalo gue ngelihat teman-teman cewek seumuran yang masih pacaran ‘sembunyi-sembunyi’…

Atau yang masih enggak mau kelihatan vulnerable di depan pacarnya sendiri…

Atau mungkin yang seperti gue; kadang suka, kadang biasa aja…

Itu semuanya lebih karena satu alasan yang sama: kita belum merasa yakin dengan hubungan itu sendiri. Dan biasanya, cowok itu sendiri juga yang udah bikin kita ngerasa ragu-ragu!

Ragu apakah dia bisa selamanya setia.

Ragu apakah dia bisa menerima kita dengan segala kelebihan dan kekurangan kita.

Ragu apakah dia akan bersedia melewati semua rintangan yang ada hanya untuk tetap bersama kita.

Dan ragu apakah perasaan dia sama besarnya dengan perasaan kita untuk dia…

Ada lagi salah satu teman gue yang pernah menyampaikan sudut pandang sebaliknya: cowok juga bisa jadi ngerasa ragu-ragu karena dia lihat si ceweknya seperti masih ragu-ragu. Well in that case, someone has to make an effort, right? Enggak cowok banget menurut gue kalo ngadepin cewek yang dia suka aja dia enggak berani…

Back to Titanic, I believe all girls on earth only want to feel so safe that she’s willing to jump off a boat with him. We only want to have a belief that no matter what happens, he will keep us safe. The more risky the relationship is, the more important it is for us just to feel safe. Otherwise, we would rather watch our own feeling to him just fading away. It’s always better to let it go before it gets deeper, isn’t it?

Once again, no matter what may happen afterward, you jump, I jump.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

My Blog Counter

  • 899,829 visits since May 2011

My Blog Categories

My Blog Archives

Click here to read my tweets…

Click the pictures below to visit my Instagram...

The beauty of diversity. I'm glad that I met them along my career path at Lazada. Just a little help like this could mean everything to me and The Lens Story. Many thanks! ❤️
📷: @thelenstory 👚: @adidaswomen 👕: @nike 
#friends #friendshipgoals #diversity #photography #photooftheday #canon #snapseed #thelenstory Find someone who loves you properly.
The one who never intentionally let you wait for him.
The one who never makes you have to wonder how he truly feels about you.
The one who will definitely catch you and hold you tight as you fall for him.
The one who gives you all he has to be a better man, to fix what goes wrong, to fight for you and to never let you go.
You are too old for another Mr. Wrong, reward yourself with the right one.
Love yourself enough to leave your past, you deserve better.
📷: @thelenstory
💄: @yuficarolin.mua
👗: @calla.atelier
👠: @charleskeithofficial 
#love #life #quote #photography #photooftheday #thelenstory I'm not perfect. I make mistakes. I do the things I'm not proud of. I give up, sometimes. I hurt people, mostly the ones that I actually care about. I have a lot of flaws, but at least, I'm trying hard to be a better person. I'm no saint nor angel, but I'm not a pure evil either. I'm simply a human who is trying to be the very best that I can be. I'll never stop learning, until my very last breath.
📷 @thelenstory
💄 @yuficarolin.mua
👗 @calla.atelier
👠 @charleskeithofficial
#photooftheday #beauty #photography #quote #thelenstory

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

About Me

What my blog is all about? It's all about my life; my very own fairy tale, that I would love to share. This is my story, my ups and downs, it's a journey to remember.

%d bloggers like this: