A journey to remember

10 Quick Ways to Be Happier

Posted on: August 18, 2016

Sampai kira-kira tiga minggu yang lalu, mood gue masih jelek-jeleknya. Semua jenis perasaan yang serba jelek seolah bercampur aduk jadi satu dalam hati gue ini. Tapi lalu beberapa hari belakangan ini, perasaan gue malah sedang senang-senangnya! The past two weeks has been the greatest weeks of the year!

Apa rahasianya? Hal-hal sederhana saja!

  1. Do more of the things that I love to do, in my case: traveling! Meski cuma sempat traveling satu hari penuh di Guilin, Cina, rasanya sudah senang banget! Gue berhasil bawa pulang foto-foto yang bisa bikin orang lain iri, hehehehe;
  2. Make the best of my weekends. Kalau pun enggak bisa traveling yang jauh-jauh, yang deket-deket kayak Bandung juga boleh lah. Atau kalau bukan traveling, ya setidaknya jangan tiap weekend hanya makan-tidur di rumah saja! Beneran deh, terlalu banyak lazy weekends hanya bikin hidup jadi membosankan! Makanya sekarang, secapek-capeknya, weekend gue tidak boleh lagi hanya di rumah saja!
  3. No drama queen, please! Salah satu hal yang bikin mood gue jadi jelek adalah orang-orang yang suka mendramatisir keadaan. Trik gue: saat omongan mereka sudah mulai terdengar tidak masuk akal, ya sudahlah, ditinggalkan saja! It really makes my life feel easier;
  4. Be friends only with the ones who want me back. Ini benar lho, bertepuk sebelah tangan itu bukan cuma terjadi di urusan cinta-cintaan aja. Buat apa lah sibuk ngejar-ngejar teman yang susah banget diajak hang out kalau masih ada (dan pasti ada!) teman lain yang hanya one text away;
  5. Terima kenyataan bahwa semakin tinggi pohon, semakin kencang juga anginnya. Sekarang, gue sudah lebih masa bodo dalam menghadapi para pembenci itu. Gue mau sebaik apa pun juga, kalau memang pada dasarnya pendengki ya akan tetap jadi pendengki saja. Nggak perlu balas jahat sama mereka, tapi enggak usah juga capek-capek baik-baikin mereka semua! Lebih baik gue fokus berbuat baik pada orang-orang yang juga baik sama gue kaan, hehehe;
  6. Know when I’ve got to move on. Kalau gue sudah berusaha menunjukan perasaan gue, sudah jelas-jelas mengistimewakan dia, tapi dia masih diam saja, ya sudah, anggap saja gue cuma bertepuk sebelah tangan! Masa’ iya toh, gue mesti sampe nembak duluan? Toh gue percaya, cowok yang benar-benar sayang sama gue tidak akan membiarkan gue lewat begitu saja 😉
  7. Meet some new people. Ini dia yang bikin hidup gue 2 minggu belakangan ini terasa sangat menyenangkan: kenalan dengan orang-orang baru! Waktu di Hangzhou minggu lalu, sampai ada teman baru yang ngajak gue makan malam lanjut jalan-jalan di sekitar The West Lake. It was really a night to remember!
  8. Be very very good at my job. Kalau kata bos-bos gue, gue ini tipikal consistent performer (cie ciee). Mau gimanapun keadaannya, performance gue selalu saja di atas rata-rata. Ikhlas nggak ikhlas, senang nggak senang, capek nggak capek, kualitas kerja tetap di atas segala-galanya. I’ve just got some kind of special reward from my company this week and it has really been the highlight of the year!
  9. Belajar memaafkan. Tidak ada manusia yang sempurna, gue juga tidak sempurna, jadi jika gue ingin dimaafkan, gue juga harus belajar memaafkan! Dan kadang kala, tidak ada salahnya lho, memberikan kesempatan ke dua. Dicoba dulu saja!
  10. Ikhlas, ikhlas, dan ikhlas! Sekeras apapun gue berusaha, gue tetap tidak akan selalu mendapatkan segala yang gue inginkan. Dan setulus apapun gue mencintai, belum tentu gue pasti akan balas dicintai sama besarnya. Selama gue sudah berusaha semaksimal yang gue bisa, apapun hasilnya, gue ikhlas. 🙂

Sepuluh hal di atas terdengar sangat-sangat sederhana? Memang! Karena kadang kala, jika hal-hal besar sudah tidak lagi membuat kita merasa bahagia, bisa jadi, justru hal-hal kecil yang terlewati yang bisa mengembalikan kebahagiaan kita itu!

Always try to find a way to be happy, and that’s only because this life is too short to be miserable! Have a blast with your life!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

My Blog Counter

  • 974,557 visits since May 2011

My Blog Categories

My Blog Archives

Click here to read my tweets…

Click the pictures below to visit my Instagram...

It’s very important to feel content about our own life. No matter how hard we try, the truth is, we will NEVER get EVERYTHING we want to have in life. I want to have more curves, I want to have a pair of cheekbones and a chin like a supermodel, I want to be married at 30 years old, I want to be a Math expert, I want so many things in life and some of them are just some mission impossible. It’s true that I’m a go getter, but I simply have no time nor resource to pursue everything I want in life. There are some things that I need to live with it probably for the rest of my life. But you know what? I never regret any of that. I would rather count my blessings rather than feeling sorry for my imperfections. I’ve tried to make the very best of every day in my life, and for me, that is way more than enough. I’m happy just the way I am, and I’m thankful for everything I have, everything I don’t have, and everything that I will never have.
Be a better you, for you. Dress up, wear heels, put some make-up on, for you. Live in your dream, be awesome in what you do, especially for you. Learn from your mistakes, get back up from your downfalls, for you. Be kind, be compassionate, also for you. Make yourself proud for being the very best of you, not to please anyone else but you.
Every people has their very own insecurity. They have flaws, failures, they all once did a couple of things they are not proud of. They have one soul crushing events they wish to forget. Their life is not perfect and nor is mine. I am no different with any other person I know. If there’s one thing I do differently, that one thing that many people is reluctant to do, is that I forgive my past. I accept my flaws. I make peace with my guilts and failures. It’s all simply because there’s nothing I can do to change everything that has happened back in my past. What’s gone is gone, I can only decide what I would like to do on the days to come. Rather than drowning in miseries, I moved on. I’ve seen many people turned their problems to a nightmare. They made their worst moments in life even worse than it should be. They pointed fingers, they blamed random innocent people, they pushed people away, they ran off from reality, they did nothing useful for their own life. Some of them even made their personal problems as someone else’s problems for no particular reason. They let their insecurities hurt people who has nothing to do with their downfalls. My life is no better nor easier than anyone else, but at least, I’m trying so hard to make my own life a better place. If I can do it, and so can you!

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

About Me

What my blog is all about? It's all about my life; my very own fairy tale, that I would love to share. This is my story, my ups and downs, it's a journey to remember.

Advertisements
%d bloggers like this: