A journey to remember

Android is Fun!

Posted on: July 7, 2011

What is Android?

Intinya sih, Android itu adalah salah satu jenis operating system buat hp. Kalo untuk PC (personal computer), kita pasti udah familiar sama operating system Microsoft Windows, Linux, dan Macintosh (buat PC keluaran Apple). Nah, untuk operating system hp ini di antaranya ada Symbian yang sampai sekarang masih digunakan oleh Nokia, iOS untuk iPhone, Blackberry OS, dan android yang akan gue bahas dalam blog ini. Android yang kini dikelola oleh Google ini sendiri terus berkembang versinya dari waktu ke waktu. Pada saat tulisan ini dibuat, versi android yang paling baru adalah android versi 3.1. Setiap versi punya ‘nama panggilan’ menggunakan berbagai macam nama dessert. Misalnya, android 2.1 gue punya nama panggilan Eclair, dan 2.3 punya nama panggilan Gingerbread.

 

 

What it Android Application?

Dalam dunia PC, apa yang biasa disebut dengan application ini lebih populer dengan istilah software. Jadi android application itu bisa banyak jenisnya. Ada games, antivirus, aplikasi pengolah dokumen model Microsoft Office, live wallpaper alias wallpaper bergerak, kalender, aplikasi chatting, dan masih banyak lagi. Nanti akan ada posting tersendiri mengenai apliaksi android favorit gue.

 

What is Android Market?

Android Market itu toko online yang menyediakan berbagai macam aplikasi android. Ada aplikasi yang bisa kita download secara gratis, tapi ada juga aplikasi yang harus kita beli. Oh ya, aplikasi gratis bukan berarti aplikasi jelek loh. Angry Birds, game android, iPhone, iPad, dan iPod yang paling populer itu bisa kita dapetin secara gratis di Android Market. Tapiii, jangan kaget kalo saat kita sedang main game gratisan itu, tiba-tiba muncul iklan berseliweran di layar hp kita! Hanya aplikasi berbayar aja yang sudah pasti bebas dari iklan.

 

Why Choose Android?

  1. Ada banyak pilihan hp. Beda sama iOS yang cuma buat Apple atau Blackberry OS yang cuma buat BB, android ini banyak dibenamkan di berbagai merk hp, termasuk merk hp papan atas seperti Sony Ericsson dan juga Samsung. Salah satu alesan gue akhirnya memilih Xperia X10 adalah gue butuh hp dengan OS yang punya dan mampu meng-install banyak aplikasi menarik yang juga punya kamera dengan kualitas cemerlang;
  2. Ada lebih banyak pilihan aplikasi. Katanya siih, aplikasi yang tersedia di Android Market jumlahnya jauh lebih banyak dari aplikasi yang ditawarkan oleh App World BB, dan App Store-nya Apple. Tapi sebenernya sih, jenis aplikasi yang populer di android juga tersedia yang mirip atau bahkan yang sama persis di versi Apple-nya; dan
  3. Beda dengan OS tetangga sebelah yang gampang hang kalo banyak download aplikasi, android ini jauh lebih tahan banting buat urusan nampung banyak aplikasi. Android sering disebut sebagai OS pintar yang bisa mengatur sendiri batas kemampuannya dalam mengatasi jumlah aplikasi yang sedang running di dalam sistemnya. Buat orang yang hobi ngotak-ngatik hp kayak gue, maka hp tanpa banyak aplikasi rasanya jadi kurang fun 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

My Blog Counter

  • 974,558 visits since May 2011

My Blog Categories

My Blog Archives

Click here to read my tweets…

Click the pictures below to visit my Instagram...

It’s very important to feel content about our own life. No matter how hard we try, the truth is, we will NEVER get EVERYTHING we want to have in life. I want to have more curves, I want to have a pair of cheekbones and a chin like a supermodel, I want to be married at 30 years old, I want to be a Math expert, I want so many things in life and some of them are just some mission impossible. It’s true that I’m a go getter, but I simply have no time nor resource to pursue everything I want in life. There are some things that I need to live with it probably for the rest of my life. But you know what? I never regret any of that. I would rather count my blessings rather than feeling sorry for my imperfections. I’ve tried to make the very best of every day in my life, and for me, that is way more than enough. I’m happy just the way I am, and I’m thankful for everything I have, everything I don’t have, and everything that I will never have.
Be a better you, for you. Dress up, wear heels, put some make-up on, for you. Live in your dream, be awesome in what you do, especially for you. Learn from your mistakes, get back up from your downfalls, for you. Be kind, be compassionate, also for you. Make yourself proud for being the very best of you, not to please anyone else but you.
Every people has their very own insecurity. They have flaws, failures, they all once did a couple of things they are not proud of. They have one soul crushing events they wish to forget. Their life is not perfect and nor is mine. I am no different with any other person I know. If there’s one thing I do differently, that one thing that many people is reluctant to do, is that I forgive my past. I accept my flaws. I make peace with my guilts and failures. It’s all simply because there’s nothing I can do to change everything that has happened back in my past. What’s gone is gone, I can only decide what I would like to do on the days to come. Rather than drowning in miseries, I moved on. I’ve seen many people turned their problems to a nightmare. They made their worst moments in life even worse than it should be. They pointed fingers, they blamed random innocent people, they pushed people away, they ran off from reality, they did nothing useful for their own life. Some of them even made their personal problems as someone else’s problems for no particular reason. They let their insecurities hurt people who has nothing to do with their downfalls. My life is no better nor easier than anyone else, but at least, I’m trying so hard to make my own life a better place. If I can do it, and so can you!

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

About Me

What my blog is all about? It's all about my life; my very own fairy tale, that I would love to share. This is my story, my ups and downs, it's a journey to remember.

Advertisements
%d bloggers like this: